ALO 174
ALO 177
Görme Engelliler
TR
  • EN

T.C. TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI
RİZE İL TARIM VE ORMAN MÜDÜRLÜĞÜ
  • Anasayfa
  • KURUMUMUZ
    • İL MÜDÜRÜ
    • İL MÜDÜR YARDIMCISI
    • ŞUBE MÜDÜRLÜKLERİMİZ
    • İLÇE MÜDÜRLÜKLERİ
      • ÇAMLIHEMŞİN İLÇE TARIM VE ORMAN MÜDÜRLÜĞÜ
      • ÇAYELİ İLÇE TARIM VE ORMAN MÜDÜRLÜĞÜ
      • DEREPAZARI İLÇE TARIM VE ORMAN MÜDÜRLÜĞÜ
      • FINDIKLI İLÇE TARIM VE ORMAN MÜDÜRLÜĞÜ
      • GÜNEYSU İLÇE TARIM VE ORMAN MÜDÜRLÜĞÜ
      • HEMŞİN İLÇE TARIM VE ORMAN MÜDÜRLÜĞÜ
      • İKİZDERE İLÇE TARIM VE ORMAN MÜDÜRLÜĞÜ
      • İYİDERE İLÇE TARIM VE ORMAN MÜDÜRLÜĞÜ
      • KALKANDERE İLÇE TARIM VE ORMAN MÜDÜRLÜĞÜ
      • PAZAR İLÇE TARIM VE ORMAN MÜDÜRLÜĞÜ
      • ARDEŞEN İLÇE TARIM VE ORMAN MÜDÜRLÜĞÜ
    • DİĞER BİRİMLER
      • DÖNER SERMAYE İŞLETMESİ
      • SİVİL SAVUNMA UZMANLIĞI
  • FAALİYETLERİMİZ
    • PROJELERİMİZ
    • TARIMSAL DESTEKLENMELER
    • BİTKİSEL ÜRETİM VE BİTKİ SAĞLIĞI
  • İLİMİZ TANITIM
    • RİZENİN TARİHÇESİ
    • COĞRAFİ YAPI
    • EKONOMİ
    • KÜLTÜR
    • NÜFUS
  • KALİTE YÖNETİM SİSTEMİ
    • KALİTE POLİTİKASI
    • EL KİTABI
    • İŞ AKIŞLARI
    • İŞ TANIMLARI
    • SÜREÇLER
    • FORMLAR
    • PROSEDÜRLER
  • KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU
  • İletişim
Ara
    Skip Navigation LinksRize İl Tarım ve Orman Müdürlüğü

KİVİ HASADI

16.11.2022 / Gösterim Saysı : 816 / Arşiv

​

Kivi meyvesi klimakterik meyveler grubuna girer. Bu gruba giren meyveler yenilebilir duruma belirli bir olgunlaşma sürecinden sonra gelirler. Kivi ürününde ekonomik zararın olmaması ve pazar sorununun yaşanmaması için üreticilerin erken hasattan kaçınmaları gerekmektedir. Kivide hasadın mutlaka tam olgunlaşma, yani gerekli olan şeker oranının istenildiği düzeye geldiği zaman yapılması gerekir.

Kivide hasat zamanı meyve suyundaki suda çözünür kuru madde miktarına bakılarak belirlenir. Hasadı iklim faktörleri, rakım, yer-yöney gibi faktörler belirlemektedir. Kivinin hasat edilebilmesi için suda çözünür kuru madde miktarının 6.5-7 aralığında olması gerekir.


 

Bu değerlerin altında yapılacak olan erken ürün hasadı sonucu:

 

1-Meyvedeki kuru madde miktarının istenilen düzeye gelememesine,

 

2-Meyvede sulanmaya,

 

3-Meyvenin dış yüzeyinde buruşmaya,

 

4-Meyvede hızlı yumuşamaya,

 

5-Renk bozulmalarına,

 

6-Depolama süresinin kısalmasına,

 

7-Tat ve aromanın istenilen düzeyde olmamasına, dolayısıyla meyvenin raf ömrünün azalmasına neden olur.

 

 

Bu nedenle, üreticilerimizin konuya azami önemi göstermeleri, ölçüm için İl ve İlçe Müdürlüklerimizde çalışan teknik personelden yardım talep edebilecekleri hususu kamuoyuna saygıyla duyurulur.


Son Haberler

  • 2 Projemiz İçin Dokap İle Protokol İmzalandı
  • Kırsal Kalkınmada Uzman Eller Projeleri Başarı ...
  • 28 Eylül Dünya Kuduz Günü
  • 2023 Yılında Yapılacak Tarımsal Desteklemeler ...
  • Tarım Ve Orman Bakan Yardımcısı Dr. Ahmet Bağc ...
  • Hasar Tespit Çalışmaları Tüm Hızıyla Devam Edi ...

Haber Arşiv

E-HİZMETLER

Gübre Takip Sistemi

Gübre Takip Sistemi

Tarım Tv

Tarım Tv

III. Tarım Orman Şurası

III. Tarım Orman Şurası

Alo 180

Alo 180

Geleceğe Nefes

Geleceğe Nefes

Gıdanı Koru Sofrana Sahip Çık

Gıdanı Koru Sofrana Sahip Çık

TARYAT

TARYAT

Genç Çiftçilerin Desteklenmesi Projesi

Genç Çiftçilerin Desteklenmesi Projesi

Kulak Küpe Sorgulama

Kulak Küpe Sorgulama

Hayvan Bilgi Sistemi

Hayvan Bilgi Sistemi

Tarım Orman Bülteni

Tarım Orman Bülteni

Türk Tarım Orman Dergisi

Türk Tarım Orman Dergisi

Dijital Tarım Pazarı

Dijital Tarım Pazarı

Atık Sularda Covid-19 Yayılımı Takibi

Atık Sularda Covid-19 Yayılımı Takibi

Türkiye Arıcılık Haritası

Türkiye Arıcılık Haritası

İLETİŞİM

    Rize İl Tarım ve Orman Müdürlüğü
  • Adres : Gülbahar Mah. Atatürk Cad. No.521 PK 53020 Merkez / RİZE

  • Telefon : 0464 213 04 58 (60-63-67)

  • Faks : 0464 213 04 57

  • E-Posta : rize@tarimorman.gov.tr

Android
IOS

HIZLI MENÜ

  • Kullanıcı Girişi
  • Biyogüvenlik
  • e-Kütüphane
  • e-İmza Servisi
  • Intranet
  • Hizmet İçi Eğitim
  • Bakanlık e-Posta
  • Arabuluculuk
  • KVKK
YUKARI ​