Tavuk eti uygun koşullar altında muhafaza edilmediği takdirde çabuk bozulabilen bir üründür. Bu nedenle de tavuk alırken ilk aşamadan son tüketime kadar soğuk zincire dikkat edilmesi gerekmektedir. Genel anlamda tavuk etinin su aktivitesi yüksek olan besin gruplarında olduğu gibi bakterilerin üremesi için uygun bir gıda maddesidir.
Tavuk etinin gıda zehirlenmesi açısından potansiyel riskli gıdalardan olduğu için oda sıcaklığında bırakılmamalı, şoklu donmuş tavuk eti derin dondurucuda saklanmalı, taze olarak alınan tavuk eti +4 derecede buzdolabında saklanmalıdır. Pişirilen tavuk etinin aynı gün tüketilmesi gerekmektedir. Ayrıca tavuk eti alırken son tüketim tarihinin de kontrol edilmesi gerekmektedir.
Yaz aylarında düğün, toplu yemek organizasyonlarında ve kutlamalarda tavuk etinin kullanılması durumunda bu uyarılara dikkat edilmesi, oluşabilecek zehirlenmelerin önlenmesi açısından önem arz etmektedir.