Son zamanlarda ülkemiz gündeminde sıklıkla yer alan zehirlenme vakaları nedeniyle olası tehlikeleri önlemek ve vatandaşların daha sağlıklı gıda tüketmesine katkıda bulunmak amacıyla İl Müdürlüğü Yakup Şanal Toplantı salonunda gıda üretim, satış ve toplu tüketim İşletmeleri çalışanlarına “Gıda Güvenliği ve Hijyen" konulu eğitim verildi.
Eğitimin açılış konuşmasında İl Müdürü Murat GENC, “İnsanların daha sağlıklı gıdaya ulaşması için İl Müdürlüğümüzce görevlendirilen gıda kontrol görevlilerimizin sahada aktif yer aldığını, gıda güvenliğini sağlamak için öncelikle işletmelerin tüm yasal gerekliliklerine uyması gerektiğini belirtti. Yasal gerekliliklerin sağlanması ve hijyenik ortamda üretimin yapılması için denetimlerimizin devam edeceğini vurguladı.
Eğitimde gıda zehirlenmesine neden olan etkenler, bu etkenleri ortadan kaldırmak için alınması gereken önlemler; daha sağlıklı gıda üretimi için personel ve işletme hijyeninin önemi konuları anlatıldı.
İl Müdürlüğü olarak; daha sağlıklı gıda tüketilmesini sağlamak için denetimlerimizi etkin bir şekilde sürdürecek, üretici ve tüketicileri bilinçlendirmeye devam edeceğiz.