Resmi Gazetede yayınlanan Gıda İşletmelerinin Kayıt ve Onay İşlemlerine Dair Yönetmelikte yapılan değişiklikte fırın işletmelerinin kayıt prosedürü değişmiş oldu.
Ekmek Fırını açmak isteyen işletmelerin Müdürlüğümüze başvurularında, İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatı beyan etmeleri zorunlu hale getirildi.
Bu değişikliğe göre; Ocak 2017 tarihinden itibaren ekmek, ekmek çeşitleri, diğer ekmek çeşitleri ve sade pide üreten işletmeler, Müdürlüğümüze "İşletme Kayıt Belgesi" için yapacakları başvuruda, iş yeri açma ve çalışma ruhsatını eklemek zorundadırlar. Başvuru dosyası, Müdürlüğümüzce 15 iş günü içerisinde incelenecek ve Gıda Hijyeni Yönetmeliği hükümlerine uygunluğu bakımından ekmek, ekmek çeşitleri, diğer ekmek çeşitleri ve sade pide üreten işletmeler, yerinde resmi kontrole tabi tutulacaktır. Resmi kontrol sonucu işyerinde herhangi bir uygunsuzluğa rastlanmamış ise İşletme Kayıt Belgesi adına düzenlenecektir.
İşyerinde eksiklik veya uygunsuzluk olması durumunda başvuru sahibine eksikliklerin giderilmesi için süre verilecek ve süre sonunda istenilen şartlar uygun hale getirilmiş ise ilgili belge tanzim edilerek işletmeye verilecektir.