T.C. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı

Türk Gıda Kodeksi Kapsamında Faaliyet Gösteren Lokanta-Restaurant-Toplu Tüketim Yerleri ve Kasap Çalışanlarına Gıda ve İşletme Hijyeni Eğitimi verildi.

Yayın Tarihi : 23.11.2023

Halk sağlığının korunması ve tüketicinin sağlıklı gıdaya ulaşmasını sağlamak amacıyla, İl Müdürlüğü personelleri tarafından Yakup Şanal Toplantı Salonunda Toplu Tüketim yerleri ve Kasap çalışanlarına gıda üretim ve tüketiminde insan sağlığını tehdit eden risklerin belirlenmesi, insan sağlığını tehdit eden bu risklerin giderilmesi için alınması gereken önlemler hakkında katılımcılara bilgi verildi.

Yapılan eğitimde; Gıda Hijyeni Yönetmeliği, gıdalarda riskler/bulaşma yolları, işletmelerde hijyen ve sanitasyon, gıda enfeksiyon ve zehirlenmeleri konularında bilgilendirmeler yapılmıştır.