T.C. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı

TGK Ekmek ve Ekmek Çeşitleri Tebliği kapsamımda faaliyet gösteren Fırın, Pastane ve Unlu Mamul üreten işletme çalışanlarına Hijyen Eğitimi verildi.

Yayın Tarihi : 22.11.2023

TGK Ekmek ve Ekmek Çeşitleri Tebliği kapsamımda faaliyet gösteren gıda işletmecileri sorumluluk alanları ile ilgili çalıştırdıkları personellerini gıda hijyeni ile ilgili konularda eğitim almalarını sağlamaları gerekmektedir. Bu kapsamda Bakanlığımız ile Türkiye Fırıncılar Federasyonu arasında imzalanan protokol gereği fırın çalışanlarına hijyen eğitimleri verilmektedir.

Çiftlikten sofraya güvenilir gıda arzını sağlamak amacıyla, İl Müdürlüğümüz personelleri tarafından Fırın, Pastane ve Unlu Mamul üreten işletme çalışanlarına Esnaf ve Sanatkârlar Odası işbirliği çerçevesinde “Temel Hijyen Kuralları"  konulu eğitim gerçekleştirilmiştir. İl Müdürlüğü Yakup Şanal Toplantı salonunda yapılan eğitimde TGK ekmek tebliği, gıdalarda riskler/bulaşma yolları, ekmek fırınlarında hijyen ve sanitasyon, gıda enfeksiyon ve zehirlenmeleri konularında bilgilendirmeler yapılmıştır. Sektör çalışanlarına ilişkin hijyen eğitimlerine devam edilecektir.