T.C. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı

Kantin ve Yemekhane Görevlilerine Hijyen Eğitimi Verildi.

Yayın Tarihi : 16.05.2022

"Okul Kantinlerine Dair Özel Hijyen Kuralları Yönetmeliği" gereği 2013 yılından itibaren eğitim öğretim kurumları bünyesindeki gıda işletmelerinde çalışan personele, Tarım ve Orman Bakanlığımız koordinasyonunda; Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığıyla birlikte "Okul Kantinlerine Dair Özel Hijyen Kuralları Eğitimi" veriliyor. Bu kapsamda İl Müdürlüğümüzce "Okul Kantinlerine Dair Özel Hijyen Kuralları Yönetmeliği" çerçevesinde Şehit Onur Kılıç Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Konferans Salonunda kantincilere ve yemekhane görevlilerine hijyen eğitimi verildi.

İl Müdürlüğümüz gıda kontrol görevlilerince İlimizde faaliyet gösteren kantin ve yemekhanelerde çalışan personellere yönelik eğitim gerçekleştirildi. 182 Kişinin katıldığı eğitimde; 'Okul Kantinlerine Dair Özel Hijyen Kuralları Yönetmeliği' kapsamında hammaddenin kabulünden öğrencilere sunulmasına kadar geçen aşamalarda uyulması gereken kurallar slayt gösterisi halinde anlatıldı. Gıda işletmelerine ait özel hijyen gereklilikleri, personel hijyeni, işletme hijyeni, gıda maddelerinin depolama ve muhafazası, gıdaların hazırlanması ve işlenmesi, kantin çalışanlarının uyması gereken hijyen kuralları, gıdalarda bulunması muhtemel tehlikeler, gıdanın bozulması ve bozulma sebepleri, gıda kaynaklı enfeksiyon ve zehirlenmeler ile okul gıdası konularında uzmanlar tarafından sunum eşliğinde kapsamlı bilgilendirmeler yapıldı.

Eğitime katılanlara ilerleyen tarihlerde Hijyen Eğitim Belgesi verilecek. Bu belgeler yapılacak denetimlerde çalışanlardan istenecek.