İl Müdürlüğümüzce Anzer Balı
16.02.2021 tarihinde tescil ettirilmiştir. Bu tarih itibarıyla dolumu yapılan
ballarda coğrafi işaret ibaresi olmak zorundadır. Coğrafi tescil işleminden
önce üretilen ballarda izlenebilirliğin sağlanması ve Türk Gıda Kodeksi Gıda
Etiketleme ve Tüketicileri Bilgilendirme Yönetmeliğine uygunluğu kapsamında
denetimleri yapılmaktadır. Ürünlerin Türk Gıda Kodeksi Bal Tebliğine uygun olup
olmadığının belirlenmesi amacıyla Rize Gıda Kontrol Laboratuvar Müdürlüğünde
analizleri yaptırılmaktadır. Ayrıca anzer bölgesi florasını içerip içermediğinin
belirlenmesi amacıyla numuneler alınarak Hacettepe Üniversitesine
gönderilmektedir.
Etikette olması gerekenler;
1- İşletme Kayıt Numarası,
2- Coğrafi İşaret
3- Parti No,
4-Ürün Adı,
5- İşletme Adresi,
6-Son Tüketim Tarihi veya T.E.T.T.
7- Özel Kullanım Talimatı, Net Miktar