T.C. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı

ÇAYDA DOLOMİT KALSİYUM GRANÜL OKSİT FORMUNDA TARIM KİRECİ UYGULANMASI YERİNDE İNCELENDİ

Yayın Tarihi : 20.09.2021

 Nisan ayında İl Müdürlüğümüz Yakup Şanal Toplantı salonunda yapılan çalıştayda (çayda dolomit kalsiyum granül oksit formunda tarım kireci) alınan kararlar doğrultusunda İlimiz ve İlçelerinde belirlenen 268 üreticinin arazilerinde tarım kireci uygulamasına başlanmıştı. 268 üreticimizin arazilerinden alınan numunelerin analiz sonucu PH değeri 3.9 – 4.2 olarak tespit edilmişti.

Bu PH'nın süründürülebilir bir çay tarımı olması için 5. 5,5 PH aralığına yükseltmek amacıyla; Bakanlığımız Bitkisel Üretim Genel Müdürü Dr. Mehmet Hasdemir, İl Müdürümüz Murat GENC ve teknik personellerimiz, ÇAYKUR yetkili ve görevli personelleri, Çay Araştırma Enstitüsü yetkili ve görevli personellerinin katılımlarıyla çayda DOLOMİT KALSİYUM GRANÜL OKSİT FORMUNDA TARIM KİRECİ uygulanması yerinde incelenmiştir.