T.C. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı

RAMAZANDA GIDA İŞLETMELERİNE SIKI DENETİM

Yayın Tarihi : 26.04.2020

Sosyal mesafenin korunması, işletmede çalışan personelin mutlaka maske takması, alışveriş mekanına kısıtlı sayıda müşteri alınması, el hijyeni için dezenfektan kullanılması, maske takmayan müşterilerin işletmeye alınmaması ve gerekli her türlü hijyen tedbirinin eksiksiz olarak uygulanması yönünde ramazan ayı öncesinde her gün gıda işletmelerine yönelik bilgilendirmelerimizi yaptık.

Ramazan ayı boyunca ekmek/pide veya unlu mamulleri müşteriye teslim eden personel ile para alışverişini gerçekleştiren personelin farklı kişiler olmasını takip edeceğiz, "Sokaklarda, fırın önlerinde ve pazar yerlerinde ambalajsız unlu mamuller, tatlı gibi gıda maddelerinin satışının yapılması engellenecek. Ramazan ayı boyunca iftar saati ve hemen öncesinde oluşabilecek pide kuyruklarının oluşturacağı yoğunluk Covid-19 salgın riskini artıracağından fırınlardaki pide ve ekmek üretimi 2 saat öncesinde son bulunacağı bilgilendirmeleri yapıldı.