T.C. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı

COVID-19 DENETİMLERİMİZ HIZ KESMEDEN DEVAM EDİYOR

Yayın Tarihi : 11.04.2020

İl Müdürlüğümüz Kontrolörleri, gıda üretim ve satışı yapan işletmelerde Koronavirüsün yayılmasını önlemek ve işletme çalışanlarını bilinçlendirmek amaçlı denetim ve kontrollere devam ediyor.

Koronavirüse karşı alınan önlemler kapsamında; kasap, büfe, restoran, lokanta ve fırın gibi gıda üretim-satış yerleri ile market ve diğer iş yerleri aralıksız denetlenerek alınması gereken önlemler tek tek anlatılıyor. İş yerlerini denetleyen kontrolörlerimiz, "İşletmelerde, personellerin hastalıklarına dikkat etmeleri gerektiğini, hasta olan personelin hemen izne ayrılması gerektiğini, eldiven-maske ve bone kullanımlarının önemli olduğunu belirtti. Dezenfeksiyon yapmalarını, elleri sürekli yıkamalarını, işletme girişlerinde hijyen paspası bulundurmaları gerektiğini anlattı. Ayrıca işletmelerde uyulması gereken kurallar için Müdürlüğümüzce hazırlanan Covid-19'a karşı alınacak tedbirleri içeren broşürlerimizi dağıttık. İl Müdürlüğü olarak aynı titizlik ve hassasiyetle denetimlerimiz devam edecek, kurallara uymayanlar hakkında idari işlem yapılacaktır.