T.C. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı

HEM DENETİM HEM EĞİTİM HASSASİYETLE SÜRDÜRÜLÜYOR

Yayın Tarihi : 29.3.2020

Koronavirüs tedbirleri kapsamında İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu kararları kapsamında fırın, market, kasap ve gıda üreten firmalara yönelik denetimler sıklaştırıldı.

İl Tarım ve Orman Müdürlüğü kontrolörleri, İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulunca Koronavirüs salgınına yönelik aldığı tedbirler kapsamında kasap, büfe, restoran, lokanta ve fırın gibi gıda üretim-satış yerleri ile market ve diğer iş yerleri aralıksız denetleyerek alınması gereken önlemleri tek tek anlatılıyor.

Denetimler esnasında işletme sahiplerine, çalışanlarına ve bilhassa kasiyerlere Koronavirüs salgından korunmaları için mutlak uymaları gereken kurallar ve hijyenle ilgili bilgiler veren kontrolörlerimiz, ürünlerin poşetlenmesi, sosyal mesafe ve diğer konularda da uyarılarda bulundu.

Müdürlüğümüz kontrolörlerinin denetimlere ara vermeden devam edeceği ve Alo174 Gıda Hattı ile Whatsapp İhbar Hattı (0 501 174 0 174) vatandaşlarımızın ihbar, şikâyet, soru ve sorunlarına ilişkin 7/24 hizmet vermektedir.