T.C. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı

ÜRÜN BAZLI GIDA DENETİM SEFERBERLİĞİ KAPSAMINDA ET VE ET ÜRÜNLERİ ÜRETİM YERLERİ DENETLENDİ

Yayın Tarihi : 20.02.2020

İl Tarım ve Orman Müdürlüğümüzde görevli gıda kontrol ekiplerince illerde uygulanan "Denetim Seferberliği" kapsamında,  İlimizde faaliyet gösteren et ve et ürünleri üretim işletmeleri denetlendi.  Yapılan denetimlerde ve alınan numunelerin analiz sonuçlarında herhangi bir olumsuzluk tespit edilmesi durumunda işletmelere cezai işlem uygulanacaktır

Denetim sonrasında açıklamalarda bulunan İl Müdürümüz Şafak BULUT; "Yıl boyunca yürüttüğümüz denetimlere ek olarak bu hafta Bakanlığımızın "Denetim Seferberliği" kapsamında gıda güvenirliği sağlamak adına bütün ülkede üretim, satış ve toplu tüketim yerlerinde denetimler gerçekleştirmekteyiz. Çalışmalarımızla tarladan sofraya, çiftlikten çatala gıda güvenirliği yaklaşımı kapsamında tüketici sağlığının korunması ve güvenilir gıda arzının sağlanması amaçlanmaktadır. Bu temel politikanın bir gereği olarak gıda üretim, dağıtım, satış işlemlerinin her aşamasında ve toplu tüketim işletmelerinde 5996 sayılı veteriner hizmetleri, bitki sağlığı, gıda ve yem kanunu kapsamında gerekli kontrol ve denetimler İlimizde hızla devam etmektedir ve edecektir" dedi.