Bilindigi üzere "TGK Ekmek ve Ekmek Çeşitleri Tebliği kapsamında faaliyet gösteren gıda işletmecileri sorumluluk alanları ile ilgili çalıştırdıkları personellerini gıda hijyeni ile ilgili konularda eğitim almalarını sağlamaları gerekmektedir." Bu kapsamda Bakanlığımız ile Türkiye Fırıncılar Federasyonu arasında imzalanan protokol gereği fırın çalışanlarına hijyen eğitimleri verilmektedir.
Çiftlikten sofraya güvenilir gıda arzını sağlamak amacıyla, İl Müdürlüğümüz tarafından Fırın, Pastane ve Unlu Mamul üreten işletme çalışanlarına Esnaf ve Sanatkârlar Odası işbirliği çerçevesinde "Temel Hijyen Kuralları" konulu eğitim gerçekleştirilmiştir. Esnaf ve Sanatkarlar Odası toplantı salonunda yapılan eğitimde TGK Ekmek Tebliği, gıdalarda riskler/bulaşma yolları, ekmek fırınlarında hijyen ve sanitasyon, gıda enfeksiyon ve zehirlenmeleri, tam buğday ekmeğinin önemi, ekmek israfının azaltılması konularında bilgilendirmeler yapılmıştır.
Sektör çalışanlarına ilişkin hijyen eğitimlerine devam edilecektir.