Tarım ve Orman Bakanlığınca 5996 sayılı Veteriner Hizmetleri Bitki Sağlığı Gıda ve Yem Kanunu kapsamında 17.12.2011 tarih ve 28145 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Gıda Hijyen Yönetmeliğini 21. Maddesi 1. fıkrasının (a) bendi "Gıda işletmecisi, Gıda işinde çalışan personelin yaptıkları işin gerektirdiği gıda hijyeni konularında kontrol edilmelerini ve bilgilendirilmelerini ve/veya eğitilmelerini sağlar" gereğince gıda işletmelerinde çalışan personellerin eğitimleri yapılmaktadır.
Bu kapsamda İl Müdürlüğümüz Yakup Şanal Toplantı Salonunda teknik personellerimiz tarafından; işletmelerde uygulanması gereken temel hijyen kuralları hakkında İlimiz ekmek unlu mamuller ve pastane faaliyeti gösteren işletmelere gıda hijyen eğitimi gerçekleştirildi.
Eğitimde hijyen ve sanitasyonla ilgili temel tanımlar, gıdalardaki zararlı maddeler, bulaşma ve bozulmalar, personel, işyeri ve ekipman hijyeni, temizlik ve dezenfeksiyon, fırınlarda hijyen ve sanitasyon, el yıkama maske ve bone kullanımı, temizlik ve dezenfeksiyon maddelerinin kullanımı hakkında bilgiler verildi.